Aalscholver

De Aalscholver

Duetglider 1500 AK, AALSCHOLVER in Leeuwarden

Duetglider 1500 AK, Aalscholver, een schip gebouwd voor grote groepen, 12 gasten in 6 hutten, elke hut voor 2 personen, hebben veel ruimte, zowel benedendeks, als ook buiten op het achterdek.

Voor groepen en grote gezinnen is dit model zeer geschikt. In het vooronder zijn twee hutten, elk met twee bedden, achterin twee hutten met elk een tweepersoonsbed en twee hutten met stapelbedden. Boven elk bed hangt een leeslamp en alle hutten zijn voorzien van een USB-oplaadpunt. In totaal zijn er drie toiletten aan boord, twee in het achterschip en één toilet in de boeg, de twee douches zijn achter in het schip geplaatst.

De stahoogte in de salon is ruim 2.00 meter. De ruime salon met de twee tegenoverliggende zithoeken is comfortabel ingericht. In deze ruimte is ook een TV aanwezig. De volledig ingerichte keuken met twee koelkasten, gasfornuis met vier pitten en een vaatwasser is aan bakboord ingebouwd. Tegenover, aan stuurboordzijde is een kleine zithoek met een tafel.

Het vrij riante achterdek heeft een reling met windscherm. De cabriotent vergroot de leefruimte aan boord en biedt extra ruimte voor de bemanning, hier vindt u ook de stuurstand. De zes-cilinder motor zorgt voor krachtige stuwkracht, bij het manoeuvreren heeft de schipper beschikking over een boeg- en hekschroef.

Als u dit schip wilt huren is enige ervaring (met grotere boten) vereist. Onder bepaalde voorwaarden ( weer en wind voorspelling, ervaren bemanning, de stuurman moet in het bezit zijn van een vaarbewijs en over aantoonbare ervaring beschikken) mag dit schip ook op het IJsselmeer varen, voor u met de boot vertrekt moet dit met het verhuurbedrijf overlegd worden.

Volg deze link om bij Yachcharterleeuwarden de Aalscholver te boeken

 • Max. gasten:12
 •  Lengte:14.85
 •  Breed:4.60
 •  Diepgang: 1.00
 •  Doorvaarth.4,20
 • Dieselmotor:135 PK
 • Elektriciteit:24V, 220V
 • Dieseltank:500 liter
 • Watertank: 1500 liter
 • Afvaarthaven: Leeuwarden
 • Hond: in overleg

De Aalscholver is gebouwd in 2017 te Uitwellingerga

De Aalscholver

Is gebouwd in 2017. Het casco is gemaakt door de Jong Duet Bouw te Uitwellingerga

Een leuk weetje over de Aalscholver

Vogelgroep:
Aalscholvers

Veldkenmerken. 80-100 cm. Een grote zwarte watervogel met witte kinen wangen; in broedkleed met witte dijvlek en gedeeltelijk grauwwitte of witte kop. Lijkt in winterkleed op Kuifaalscholver, maar meestal groter, met andere kopvorm, grotere naakte gele huid rond oog en zwaardere snavel. Zwemt laag in het water met gestrekte nek en schuin omhooggestoken snavel. In rust vaak in karakteristieke houding met gespreide vleugels om te drogen.Juveniel met bruinige bovendelen en vuilwitte onderdelen. Onvolwassen vogels worden met iedere rui donkerder.

Geluid. In kolonie diepe keelklanken: ’karrk’.

Samen Varen Is Genieten!