Over Nautisch Breed

Wij zijn…

Wij zijn Peter en Martine en onze mooie dochter ZoĆ«… voorheen de trotse eigenaren van de mooie logger Zeemeeuw. Na twintig mooie jaren was het tijd om het roer om te gooien en onze deuren op andere manieren open te gooien. En zie alhier.. een nieuw bedrijf, een nieuwe naam een nieuwe koers… Nautisch Breed.

Nautisch Breed is wat de naam al zegt.. een breed gebied waarin Peter de Jong zich bevindt op het nautische vlak.

Nautisch Breed bouwt de Duet Line en verhuurt deze in de zomer. Zo zijn momenteel de Aalscholver (gebouwd in 2018 en de Waterraaf gebouwd in 2020), in de loods. De schepen worden weer helemaal opnieuw geschuurd, geverfd en klaar gemaakt voor het seizoen. Het verhuren van de schepen doen ze niet zelf, dat doet Yachtcharter Leeuwarden. Nautisch breed houdt vooral bezig met het opknappen en restaureren van de schepen. Naast de schepen uit de verhuur worden er ook boten voor derden opgeknapt.

Een andere passie van Peter is nieuw bouwen van boten. Vanaf het casco wordt het schip opgebouwd en zo laat hij ons de nieuwe Duet sloep zien. Wat een transformatie, van een casco helemaal naar volwaardige sloep. Het streven is dat deze sloep met het mooie weer te water kan gaan.

 

Durf je koers te wijzigen